Et katteliv

Et katteliv

I familiens skød

Vi er et lille katteri i Sydjylland, som blev grundlagt i 2018, da vi købte vores første avlshun Jungle Man's Squat. Det er blevet til et par stykker mere - som du kan se under "vores katte". Vi går op i at lave rare katte, der er gode ledsagere og legekammerater for mennesker. Vores kærlighed til maine coon- katte startede med vores børn. Familiens første maine coon, Mittens, kom ind i familien som ledsager for vores datter, der skulle bo langt, langt væk hjemmefra, og Mittens viste sig at være en langt bedre ven, end vi havde turdet håbe på. Da vi senere grundlagde Mittens & Kittens var det i håb om at give vores autistiske søn mere glæde i dagligdagen. Det er lykkedes til overmål. Og selv om vi først og fremmest går op i kælne katte, så synes vi også, vores katte er rasende smukke. 


Hos os bor kattene over hele huset. Killingerne begynder deres liv i soveværelset og flytter ud i stuen, når de er klar til eventyr. Det betyder, at killingerne hele tiden er i tæt kontakt med os og der altid er liv og røre omkring dem. Killingerne bliver kælet med af mange forskellige hænder. Da vores børn er halvstore, inviterer vi mindre børn til at komme og lege - selvfølgelig med øje for killingernes sikkerhed. Vi tror, det er vigtigt, at killingerne vænnes til mange slags hænder, dufte og indtryk, så de trygt kan gå verden i møde. De møder også vores to border collies, så de kender til hunde og er ikke bange for dem. Derudover får killingerne klippet klør, børstet pelsen og gnubbet tænderne - alt sammen så de er vant til fornemmelsen når de en dag skal flytte hjemmefra. 


I al deres forskellighed er alle vores katte rolige, kærlige og trofaste. Maine coon-katte er selskabelige og modsat, hvad mange tror, elsker de at bo i flok og trives bedst med andre katte.